Hjem Merker Mepps

Mepps

Franske spinnere i verdensklasse.

Populære spinnere

Mepps er egentlig en fransk forkortelse (Manufacturier D’Engins De Precision Pour Peches Sportives), oversatt til engelsk blir det «Precision Equipment for Sport Fishing».  Mepps Aglia er den mest kjente spinneren fra Mepps, den funker ikke bare i Frankrike og USA, men har også vist seg å være meget effektiv i Norge. Laksefiskernes favoritt er Mepps Long Rainbow, mens mange ivrige fjellfiskere sverger til Mepps Black Fury.

Utviklet av ingeniør

Mepps historie likner litt på Sølvkrokens, for her begynner også historien med en manns eksperimentering med fiskeutstyr. Andre Meulnart er navnet på den franske ingeniøren som utviklet den første Mepps-spinneren i 1938.

Fransk spinner  

Men det var ikke Meulnart selv som gjorde spinneren verdenskjent. Han fikk nemlig, litt tilfeldig, hjelp av amerikaneren Todd Sheldon. Han drev en populær butikk med fiskeutstyr i Wisconsin og var selv en ivrig og dyktig fisker. En dag i 1951 var han ute og fisket i Wolf River, men ingenting funket. Da bestemte han seg for å prøve en liten spinner han hadde fått av Frank Velek, en kamerat som hadde vært i Europa under 2. verdenskrig og tatt med seg litt fiskeutstyr til kompisen. Det ga umiddelbart resultat, og Sheldon var hekta på Mepps!

Solgte butikken

Sheldon fikk etter hvert kontakt med Meulnart og kjøpte spinnere direkte fra fabrikken i Frankrike. Mepps-spinnerne gikk som varmt hvetebrød i Wisconsin, og etter fem år solgte Sheldon butikken sin, og dannet et nytt selskap, Sheldons’ Inc, for å starte import av favorittspinneren. Dette selskapet drives i dag av sønnen Mike, og eier nå også varemerket Mepps.

Nyheter

Fiskestang havfiske Sølvkroken

Nye stangmodeller i 2019

I 2016 introduserte vi stangmodellene Dynamic, Glacier, River og Norse. Alle stengene er utviklet...
Spesial Classic Sølvkroken Foto Bjarne Heyerdahl Sætrang

Juletrepynt på fisketur

Den populære turbloggeren referer selvsagt ikke til adventsstjerner eller nisser, men til fargesterke sluker. Grumsete...
Svenskepilk Sølvkroken

Svenskepilkens historie

Rustfri Svenskepilk inngår i dag i standardutrustningen til enhver yrkesfisker og har vært en...