Spesial Classic vant sluktest

For andre gang på rad, går en Sølvkroken-sluk til topps når Villmarkslivs lesere tester norske sluker!

1133
Spesial Classic bestselger sluk fra Sølvkroken

Spesial Classic tok førsteplassen i Villmarkslivs store sluktest. På topp fire-lista finner vi hele tre sluker fra Sølvkroken.

Førsteplass til Sølvkroken-sluk

Sommeren 2018 sendte Bladet Villmarksliv avgårde 24 testfiskere på over 130 fisketurer. Målet: å kåre den beste ferskvannsluken.  Spesial Classic tok førsteplassen i testen med hele 51 ørreter på land.

Fornøyd produktsjef

Sluken har vært med i Sølvkrokens sortiment helt siden oppstarten, og produktsjef hos Sølvkroken, Jonny Helgesen (bildet under), er ikke overrasket over at akkurat denne bestselgeren kapret førsteplassen:
– Denne sluken har vært med i over 80 år, vi vet at Spesial Classic fungerer og at det er et godt produkt. Men det er så klart kjempegøy at sluken vinner testen!

Gamle klassikere

I 2011 gjennomførte Villmarksliv en lignende test: «Utvalget av testsluker den gangen ble basert på redaksjonens egen erfaring samt tips fra dem som selger fiskeutstyr (…) Siden da har det kommet mange nye sluker på markedet, og formålet med årets test var å finne ut om noen av disse kunne hevde seg mot de gamle klassikerne», skriver blant annet bladet i testen, som er på trykk i novemberutgaven. Villmarksliv skriver videre at alle testslukene har gitt fangst, men at det likevel er merkbare forskjeller på dem som drar flest og færrest fisker. I 2011 kom forøvrig Spesial Classic på tredjeplass.

Høy kvalitet

Produktsjef Jonny tror det er nyttig for forbrukeren med tester som dette, samtidig som han mener det viser at Sølvkroken har et riktig fokus i arbeidet med produktutvikling:
– Vi bruker veldig mye tid og krefter på å sikre at kvaliteten skal være på topp. Kostnadene våre er høyere enn mange andre produsenter, nettopp fordi vi vil ha høy kvalitet på alt vi leverer fra oss. Da er det fint å se at dette også gir konkrete utslag i gode plasseringer i en test som dette, sier produktsjefen.

Beste nykommer

Gøy synes han også det er at Aura Flake, som vant 2011-testen, havner på tredjeplass denne ganga.
– At Aura Flake havner høyt oppe, beviser at det nytter å satse på kvalitet og det vi selv har tro på.  Vi bruker mye tid før en nyhet slippes på markedet, både med tanke på produktutviklingen og ikke minst på testing av sluken, forteller Jonny videre. Stas er det derfor også at en relativt ny sluk fra Sølvkroken går rett inn på fjerdeplass: Aura Lillauren med mønsteret Trout Flake. Denne stemples dermed som testens «beste nykommer».

Her kan du lese hele testen fra Villmarksliv.