NB! Denne saken handler om et produkt som ikke lenger er å finne i Nordic Outdoors sortiment. Vi fører ikke lenger merkevaren Aarn i Norge. Er du på jakt etter Aarn-sekk kan du sjekke ut Kartbutikkens utvalg her. 

For å finne sekken som passer deg best, anbefaler vi at du tenker gjennom to spørsmål før du bestemmer deg for hvilken Aarn-modell du går for.

1. Hvor mye skal du pakke med deg?

Tenk først på hva som er den lengste turen du har planlagt. Slik vet du hvor stor sekk du trenger. Husk på at noen av Aarn-modellene leveres med Balance Pockets som standard, mens disse på de fleste av sekkene er ekstrautstyr som må kjøpes separat. Leveres sekken med Balance Pocket som standard, har du noe ekstra volum i disse.

2. Hvilke type tur skal du på?

Når du vet sånn ca. hvor mye plass du trenger i sekken, kan du tenke på hva slags type turer du i hovedsak har tenkt å bruke sekken til. Nordic Outdoor fører to serier fra Aarn:
2) Stronglites: solide, romslige sekker for lengre turer og eventyr.
3) Ultralites: det ultimate sekkevalget når hvert gram teller.

Hvorfor velge Balance Pockets?

Aarn anbefaler å bruke Balance Pockets på alle turer som går over mer enn én dag. Balanselommene er også praktiske på dagsturer. Da gir de deg rask og enkel tilgang til niste, utstyr fotoapparat m.m. Aarn har også flere clip-ons, eksempelvis for feste av snøbrett, telt og ski, som lar deg tilpasse sekken ytterligere til ditt bruk.

BALANCE POCKETS SPORT: Balanselommer som passer alle Aarns modeller, unntatt Marathon Magic. Disse er 100 prosent vanntette og veier kun 386 gram.

Velg riktig rygglengde 

Sekkene som ikke har så stort volum, leveres bare i én lengde, men kan justeres til å passe alle, uavhegnig av høyden din. De største modellene leveres i to lengder, enten S eller L (Short og Long). Når du har bestemt deg for hvilken sekk som passer dine behov, må du velge den modellen som passer din rygglengde.

Slik måler du deg

Først må du finne lengden mellom toppen av hoftebeinet og mellom hver skulder. Det kan du gjøre slik: still deg opp mot en vegg. Ha bok og blyant tilgjengelig. Plasser boken vertikalt på toppen av hoftebeinet ditt og inntil veggen. Sett et lite merke på veggen på enden av boka (nederst), der har du høyden på toppen av hoftebeinet ditt.

Sett så boken, fremdeles vertikalt, på den ene siden av hodet ditt. Boka skal nå ligge inntil veggen og plasseres midt på skulderen din, det vil si mellom nakken og enden av skulderen. Dette punktet er valgt fordi det er her senteret av sekkens skulderrem er. Sett igjen et lite merke på veggen, dette markerer høyden på skuldrene dine.

Nå kan du måle lengden mellom de to blyantmerkene, og slik finner du din rygglengde:

Rygglengde under 36 cm: velg S.
Rygglengde over 38 cm: velg L.

 

Har du rygglengde mellom 36 og 38 cm, passer både S- og L-modellene din kropp.