Lurer du på hvor du kan kjøpe soveposer med ull? Kontakt oss gjerne, så hjelper vi med å finne en Nordic Outdoor-forhandler der du bor.

Grüezi Bags soveposer har blitt en hit, både hos profesjonelle testere, friluftsentusiaster og vanlige campere over hele Europa.

Testing

Ull har vært brukt i tepper i hundrevis av år, men ingen har tenkt på å bruke det som isolasjon i soveposer. Det syntes tyske Markus Wiesböck var merkelig, og i 2015 ble han den første produsenten som lagde soveposer med ull. Bak lanseringen av Grüezi Bag ligger flere år med testing for å finne den ideelle materialmiksen.

Mister egenskapene

Filosofien bak disse tyske soveposene er enkel: for å få en god natts søvn, må klimaet inne i soveposen være bra. Tradisjonelt sett har soveposer vært fylt av dun eller syntetiske fibre. Det gir gode utslag på egenskaper som vekt, volum og isolasjon. Men hva skjer når soveposen blir våt? Da mister fyllmaterialet sine gode egenskaper.

Unik ullblanding

Det er derfor Grüezi Bag sitt DownWool-fyll er så unikt: det kombinerer de unike egenskapene til dun (best isolasjon og lett vekt) med kvalitetene til ulla (best inneklima i posen, takler fuktighet) på en optimal måte.  En kompleks, teknisk prosedyre sikrer en permanent og stabil blanding av de to materialene.

SMARTE DETALJER: I tillegg til unikt fyllmateriale, har flere av soveposene smarte detaljer som putelomme (bildet), fotventilasjon og innvendige lommer.

Egne soveposer for barn

Nordic Outdoor har tatt inn soveposer med DownWool og poser med en blanding av ull og syntetiske fibre. Vi har også et eget sortiment for barn, disse har ikke ull i fyllmaterialet, men er veldig populære fordi posene kan justeres i fotenden, fra 100 til 155 cm.