Lover en flåttfri sommer

- Det er mulig å beskytte seg mot både flått- og myggbitt uten å måtte smøre kjemikalier direkte på huden, sier Geir Mellum. Han er administrerende direktør i Nordic Outdoor, som har klærne som beskytter deg mot flåtten i sommer.

310
Flåttfri sommer flått på finger

NB! Denne saken handler om et produkt som ikke lenger er å finne i Nordic Outdoors sortiment. Vi fører ikke lenger merkevaren ExOfficio i Norge. 

 

PRESSEMELDING FRA NORDIC OUTDOOR

Mellum mener klærne fra den amerikanske produsenten ExOfficio er et must for alle som ønsker seg en flåttfri sommer:
– Fritidsbekledningen har en integrert permetrinbeskyttelse, kalt Insect Shield. Klærne er som skapt for den sørlandske sommeren, spesielt langs kyststripa hvor vi vet at flåtten kan være smittebærer av TBE-viruset. Klærne passer selvsagt til bruk i hele Norge, og ikke minst på den store utenlandsreisen. Rett og slett i alle situasjoner der du ønsker å fokusere på naturen eller opplevelsen, og ikke på flått, mygg eller andre insekter.

Anbefales av Verdens helseorganisasjon

– Du kan selvsagt ikke se på klærne at det er spesialklær, permetrinbeskyttelsen er helt luktfri og den er trygg å bruke for hele familien. Verdens helseorganisasjon anbefaler denne type bekledning for å beskytte seg, forteller Mellum videre. Arendalsselskapet han leder har tatt inn et bredt sortiment klær med Insect Shield, blant annet gensere, busker, tørkle, capser og sokker. Nordic Outdoor selger ikke direkte til sluttkunder, men er en distributør som leverer til butikker og kjeder over hele Norge.

Geir Mellum Nordic Outdoor
INSEKTSBEKLEDNING: Geir Mellum i Nordic Outdoor er glad i sørlandssommeren, men verken han eller hunden Ulf er særlig begeistret for flåtten.

Varig effekt

Det amerikanske forsvaret var blant de første som utviklet klær med integrert insektsbeskyttelse. Fordelene er mange sammenlignet med tradisjonelle myggmidler. Disse påføres direkte på huden, de må påføres jevnlig, er ofte oljete og har sterk lukt.
– Med ExOfficio-klær slipper du å bruke kjemikalier direkte på huden. Forskning viser dessuten at det er svært små mengder som smitter over på huden. Effekten varer i opptil 70 vask, forklarer Mellum. Han er ikke redd for å love deg en flåttfri sommer dersom du ikler deg «myggbekledningen»:
– Effekten er svært god! Kler du deg i sokker, bukse og hettegenser med Insect Shield, er det ekstremt liten sannsynlighet for at flåtten greier å feste seg på huden under klærne.

 

Forebygger flåttbitt

Både Folkehelseinstituttet og den nye nasjonale kompetansetjenesten for flåttbårne sykdommer ved Sørlandet Sykehus HF, Flåttsenteret, anbefaler å bruke klær for å forebygge mot flåttbitt:
– Bruker du klær med Insect Shield får du dobbelt beskyttelse, først i form av selve plagget, så i form av insektsbeskyttelsen. Det er viktig for oss å informere om at forbrukere kan beskytte seg mot både flått, mygg og andre insekter uten å måtte smøre potensielt skadelige kjemikalier direkte på huden, avslutter Mellum.

 

Les mer om ExOfficio-klærne her.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne!