Pål har sendt oss bildet (nedenfor) fra Stjørdalselva. Laksen veide 8,5 kg og er tatt på en Lax Wobbler fra Sølvkroken. Med bildet fulgte en historie om hvordan Pål for noen år siden ble redningen for en smådesperat skotte på wobblerjakt.

Lax Wobbler Pål Berg

Brølte ut oppdraget

For det var denne skotten som rev opp Påls kontordør og nærmest stormet inn:
– Det var en høy mann med desperasjon i blikket og en svært vanskelig dialekt. Han brølte ut oppdraget sitt; var jeg den som han hadde hørt så mye om i firmaet? Som visste det som var verdt å vite om fiskeutstyr? Jeg måtte bare innrømme at jeg nok i alle fall var den som hadde pratet hull i hodet om fiskeutstyr til kollegaene mine i alle år …

Omdirigerte helikopter

Skotten hadde det fryktelig travelt, men han hadde med seg et bilde av en rød Lax Wobbler og lovnader om pantsetting av både hus, kone og bil hvis Pål kunne skaffe ham noen av disse:
– Jeg sa jeg skulle prøve å hjelpe, men kunne ikke love noe, jeg trodde at den ikke ble produsert lenger, forteller Pål. Han fikk senere vite at den desperate skotten var en operasjonssjef i firmaet som eide oljefeltet, og at et helikopter var omdirigert i ens ærend for å få levert wobblerbildet til nordmannen.

Til sjøørret og laks

– Vel hjemme måtte jeg på turné til alle fiskekompisene mine og endevende alle wobblerkasser jeg kom over. Jeg fant til sist fem stk. som ble pakket og sendt Skottland. Til overveldende begeistring hos min nye, skotske venn! Han påstår at det ikke er laget noe bedre til sjøørret og laks, forteller Pål, som noen år senere fant 10 grams wobbleren i en butikk på Svinesund:
– Jeg kjøpte selvfølgelig en liten haug og sendte disse øyeblikkelig til Skottland. I retur kom lovnader om adelstittel og gods i høylandet, forteller Pål (som ikke har blitt Lord ennå, men som lever i håpet…).

Favorittwobbler

– Nå kjøpte jeg noen til meg selv også, og jeg oppdaget raskt at denne slår de aller fleste andre wobblere jeg har. Den takler meget godt hardt strømmende vann, uten å legge seg over på siden. Den krever justering av neseøyet, som alle andre wobblere. Lax Wobbler drar seg passe ned i vannet og er lett å styre, synes Pål. Vi takker for morsom historie og bilde av flott fangst!

 

Alle farger Lax Wobbler
ALLROUNDWOBBLER: Bildet viser alle fargene Sølvkrokens Lax Wobbler kommer i. R/BL/D, nede t.v., er den røde utgaven som Pål og hans skotske venn sverger til. Bildet viser wobbleren uten kroker, men alle utgavene kommer selvsagt med to treblekroker.