Micropur ForteDette sveitsiske firmaet er en verdensledende produsent av apparater, kjemi og tilbehør for rensing av naturlig vann til trygt drikkevann.

Tar bort bakterier og virus

Micropur Forte (bildet t.v.) er vannrensende tabletter til klart vann. Er vannet uklart, brukes disse i kombinasjon med filterrens. Det er superpraktisk og enkelt å ta med seg Micropur Forte på tur, enten du skal til den norske fjellheimen eller til utlandet. 1 tablett renser 1 liter vann. Virketiden er 30 minutt for bakterier og virus, 2 timer for Giardia. Det er 100 tabletter i esken. Veil. pris er 299,-.

 

Til vannbeholderen                              Micropur Classic

Micropur Classic (bildet t.h.) er også vannrensende tabletter til klart vann. Disse er ideelle til både ferieturer og reiser, for eksempel perfekt til vannbeholderen i båten eller på hytta. Tablettene uskadeliggjør bakterier og holder vannet fritt for alger og lukt, samt tar bort eventuelt dårlig smak. Classic tar ikke bort protozoer og virus. 1 tablett renser 1 liter vann, og etter behandlingen holdes vannet friskt i opptil 6 måneder (!). Også her er det 100 tabletter i esken. Veil. pris er 249,-.

 

Forbedrer smaken

I Katadyns Micropur-serie er også Micropur Antichlorine. Dette er en væske som nøytraliserer klor og gjenoppretter vannets naturlige smak. Produktet kan med fordel brukes som siste steg i vannrensing med Forte-tablettene (det øverste produktet). Her brukes 1 ml til 10 l vann. Veil. pris er 139,-.

Micropur AntichlorineBredt sortiment

Kontakt oss gjerne om du lurer på hvor du kan få kjøpt tabletter til vannrensing. Katadyn har også et bredt sortiment filter og vannpumper, fra produktene i Ultralight-serien som passer for én person på tur, til Endurance-serien, der flaggskipet er Katadyn Expedition. Denne toppmodellen gir profesjonell og trygg vannrensing og passer for større grupper og reiser i fjerne strøk, for eksempel ideell for nødhjelpsorganisasjoner. I friluftskatalogen for 2018 kan du se alle produktene fra Katadyn (fra side 122 og utover).

Toppfoto: Eirik Reinsnos.