Lurer du på hvor du kan få kjøpt disse produktene, eller har spørsmål om priser eller bruk, kontakt oss gjerne!

Denne kvalitetsimpregneringen fra Nikwax er både skånsom og effektiv.

Impregner dunjakka

Down Proof øker dunens vannavvisende egenskaper. Produktet kan brukes på alle typer klær og utstyr med dun, det passer for eksempel perfekt til etterbehandling av dunjakker, soveposer, samt dyner og puter.

Tar vare på isolasjonsevnen

Aller best resultat oppnås om du rengjør produktet med Down Wash Direct før du impregnerer. Dette er et teknisk vaskemiddel som revitaliserer dunens pustende egenskaper, samtidig som det tar vare på dunens unike egenskaper, som vannavstøting og isolasjonsevne. Down Wash og Down Proof

Vannbasert og miljøvennlig

Vaskemiddelet og impregneringen kan brukes i vaskemaskina, noe som gjør det både raskt og enkelt å vaske og impregnere. Alt i Nikwax’ sortiment er vannbasert, det vil blant annet si at impregneringen ikke trenger varme for å aktivisere.

Les mer om Nikwax’ og merkets tydelige miljøprofil her.

Slik vasker du dunjakka

De største dunjakkene (og soveposer) kan det være best å vaske for hånd i en stor balje, ellers kan du fint bruke vaskemaskina. Down Wash Direct brukes også for å behandle gjenstridige flekker før vask. Fjern eventuelle ikke-vaskbare deler. Rist flaska godt og følg vaskeanvisningene på plagget. Videoen nedenfor viser hvor enkelt det er å vaske dunjakka i en vanlig vaskemaskin!

Håndvask

Skal du vaske for hånd, tar du på hansker før du begynner. Tilsett 2 fulle korker til 12-15 l lunkent vann. Legg det du skal vaske i vannet, rør godt om og sørg for at hele jakka eller soveposen blir våt. La det ligge slik i 5-10 minutter før du på ny rører godt. Så kan du skylle grundig, skyll helt til vannet er klart.

Maskinvask for dunklær

Fjern eventuelle vaskemiddelrester som har bygget seg opp i maskinas dispenser for vaskemiddel før du vasker den grundig (tips: en gammel tannbørste er fin til dette formålet). Vask maksimalt to plagg per runde. Også her bruker du 2 fulle korker. Vask så etter vaskeanvisningene og helst med lav sentrifugeringshastighet.

Slik impregnerer du dunjakka eller soveposen

Etter rengjøringen er det ikke nødvendig å tørke plagget eller soveposen før du impregnering. Bare rist flaska godt og følg plaggets vaskeanvisning. Ved håndvask skal du også her bruke hansker. Hvor mye impregnering du skal bruke, avhenger av hva du skal impregnere. Her står det nøyaktige instruksjoner bak på Down Proof-flaska, men det er i hovedsak samme prinsippet som ved vask.