Juletrepynt på fisketur

I disse adventstider sier vi som Bjarne Heyerdahl Sætrang: Ha alltid juletrepynt med på fisketur!

305
Spesial Classic Sølvkroken Foto Bjarne Heyerdahl Sætrang

Den populære turbloggeren referer selvsagt ikke til adventsstjerner eller nisser, men til fargesterke sluker.

Grumsete vann

«Det er gjerne tidlig på våren jeg har best erfaring med at fargesterke sluker fungerer godt, eller i vann der sikten er dårlig, det vil si gjerne i humusrike vann og i vann med tilsig fra myr, med andre ord litt grumsete vann», skriver Heyerdahl Sætrang i dette innlegget. Han tipser også om at «juletrepyntsluker», som han kaller denne typen sluker, er verdt å prøve i kaldt vann på fjellet når ingenting annet trigger fisken.

Sølvkrokens sluktips

Sølvkrokens produktsjef, Jonny Helgesen, er enig:
– I grumsete vann handler det, litt enkelt sagt, om å bli sett! Da er fargesterke sluker et supert valg til ferskvannsfiske, året rundt. Disse slukene er Sølvkrokens tips å alltid ha med seg i slukboksen:

Juletrepynt sluker SølvkrokenF.v. Spesial Classic FT/D, Spesial Spinner FT/D, Morild Trout O/BL/FL, Pinjong O/Y/G, Storlaksen G/Y/D. De fire første er supre til ørret, abbor og røye. Storlaksen bør ligge på lur om alle andre sluker svikter på laksefisket.

Glad i sjøfiske? Her kan du se årets nye Stingsilda-farger.

Toppbildet er tatt av Bjarne Heyerdahl Sætrang.