Få torsk på kroken

Vinter og vår er stor torsk ofte å finne inne på svært grunt vann.

247
Sølvkroken slukhals torsk torskesluk

Er du vant til torskefiske fra svaberg på sommerstid, kan du bli gledelig overrasket over fiskens størrelse og kvalitet i vinterhalvåret. Da får nemlig den stasjonære og mindre «fjordtorsken» besøk av gytevandrende og smellfeit stortorsk.

Skjesluk til torskefiske

Når du fisker fra land, bør sluken fiskes nede ved bunnen. Et godt tips er derfor å prøve en skjesluk, som i motsetning til de mer kompakte sildeslukene, har en mer bærende overflate. En skjesluk gir ikke så lange kast som du får med en sildesluk, men den kan derimot være mer effektiv ved sakte fiske, samtidig som den ikke så lett setter seg fast i bunnen.

Slik fisker du etter torsk

Kast sluken ut og la den synke helt til bunns. Hev så fiskestanga, før du senker den og sveiver inn noen meter. Hev så stanga igjen, før du senker den og sveiver inn igjen. Gjenta til redskapen er helt inne ved land. Torsken hugger ofte i det sluken faller i vannlaget. De siste metrene kan du med fordel øke farten noe, for å unngå bunnapp.

Torskesluker Sølvkroken torskefiskeSølvkrokens sluktips

Vinter og vår er de tre slukene på bildet knallgode valg til fiske etter torsk. Øverst ser du Sølvkrokens torskefavoritt, Slukhals. Prøv den i 25 og 35 g. I midten er Jensen Tobis i 20 g og i fargen W/FL. Vårt siste torsketips er Vikingsild i 30 eller 40 gram og i fargen S/B/R.

Fiskeutstyr på budsjett

Sølvkroken har flere rimelige alternativ for deg som ønsker å komme i gang med torskefiske, for eksempel fiskesettet til sjø- og gjeddefiske (varenr. 807220, veil. pris 699,-). Settet leveres med ferdig påspolt sene, så i tillegg til slukene trenger du bare snaphvirvel før du kan sikre deg en flott torskemiddag. En klepp eller en håv er også smart å ha med seg.

Utstyr for deg som fisker ofte

Sølvkrokens teleskopsett til sjøfiske (bildet nedenfor, varenr. 807201, veil. pris 1199,-) er lett å ta med seg overalt. 8’-stanga er beregnet for fiske med slukvekter fra 10 til 40 gram, og sammenslått tar stanga liten plass i sekken. Mange kjøper dette for å ha det liggende i bilens bagasjerom, og slik er de alltid klare for en liten tur når fiskefeberen kommer snikende…!

Sjøfiskesett fiskesett SølvkrokenTenk sikkerhet

PS! Husk på at svaberg ofte er glatte både om vinter og vår. Vær forsiktig når du er ute og fisker!

Fiskeutstyr fra Sølvkroken

Sluker og fiskeutstyr fra Sølvkroken fås kjøpt i din lokale sportsforretning. Kontakt oss gjerne for navn på butikker der du bor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here