Harepest er en infeksjonssykdom. Som oftest overføres den fra dyr til mennesker gjennom vann (kilde: Helsenorge.no).

Eliminerer harepestsmitte fra vannet

Det er bakterien Franciscella tularensis som gir harepest. Denne er 0,2-0,7 micron stor. Rensefilteret på våre Katadyn BeFree-produkter er 0,1 micron, det vil si at filteret kan eliminere smitte av harepest fra drikkevannet.

Tar bort bakterier

BeFree er et kompakt og lett vannfilter som sikrer trygt vann overalt. Filteret renser vannet umiddelbart, og tar bort alt, unntatt virus. Det vil si at det også fjerner protozoer som Giardia og bakterier som Salmonella og E.coli.

Flere størrelser

Filteret er påmontert en Hydrapak SoftFlask, som kan rulles sammen når den ikke er i bruk. Produktet tar dermed svært liten plass i sekken. Velg mellom størrelsene: 0,6 l, 1 l og 3 l. Veil. pris fra 599,-. Klikk her for mer informasjon om vekt, høyde, ekstrafilter m.m.

Rist beholderen

Katadyns BeFree er superenkelt å bruke: bare fyll beholderen, sett filteret oppi og skru det fast, rist godt – og drikk trygt vann.

Skyll etter turen

Rensekapasitet: 2 liter i minuttet. Filteret renser opptil 1000 liter vann før det må byttes ut. Et godt vedlikeholdstips som bevarer flasken og filterets egenskaper, er å alltid skylle begge deler i en sikker vannkilde etter bruk, for eksempel under springen hjemme.