Nordic Outdoor har vask- og impregneringsprodukter fra det britiske merket Nikwax.

Kildesorteres

Per 2019 er allerede 80 % av materialet som benyttes i Nikwax-flaskene resirkulert. Når tallet neste år er 100 %, skal det selvsagt ikke gå på bekostning av hvordan flaskene håndteres etter bruk; de kan fremdeles kildesorteres som plastavfall. Grepet vil spare miljøet for produksjon av 170 tonn plast årlig.

Beskytter tropisk regnskog

Nikwax har lang tradisjon for å gjøre konkrete, miljøvennlige valg. Selskapet var det første av etterbehandlingsleverandørene med et vannbasert sortiment. De har kompensert for karbonutslipp siden 1977 (!) gjennom å forynge og beskytte tropisk regnskog. Dette har skjedd i samarbeid med miljøorganisasjonen World Land Trust (ekstern lenke).

Utstyret varer lenger

Grunnleggeren av Nikwax, Nik Brown, mener det er mulig å gjøre noe med plastforsøpling av naturen, blant annet gjennom økt bevisstgjøring hos forbrukere og produsenter, resirkulering og bruk av ny teknologi.
– Resirkulering og gjenbruk har alltid vært en del av Nikwax’ DNA. Våre vaskemidler og impregneringer er utviklet nettopp for å gi klær og utstyr lenger levetid, minner grunnleggeren om.

Kilde: artikkel på Nikwax’ hjemmesider; 100% Recycled Plastic in Product Bottles (ekstern lenke).