Aura Lillauren

Aura Lillauren er én av Norges mestfiskende sluker etter ørret og røye.

93
Sølvkroken Aura Lillauren ferskvannssluk Sølvkroken god til ferskvannsfiske

– Rask takt og spennende mønster lokker fisken, og sluken har farger for å passe alle forhold. I tillegg kan den fiskes i flere hastigheter uten at den mister den klassiske og lokkende gangen, forteller Sølvkrokens produktsjef, Jonny Helgesen, når han skal beskrive sluken.

Aura Lillauren svart fiske på natta
SVART UTGAVE: Denne svarte Lillauren med gule prikker er perfekt til fiske på kvelds- og nattestid, tipser Sølvkrokens produktsjef.

Allroundsluk

Han fortsetter:
– Lillauren er med andre ord en skikkelig allrounder, som funker uansett hvor i landet du prøver lykken, og enten det er ørret, røye, abbor, sjøørret eller andre arter du vil ha på kroken!

Fra Toten

Opprinnelig ble Aura Lillauren skapt som en mindre utgave av Aura Storauren, men i dag er nok utvilsomt «lillesøstera» mer kjent enn originalen. For det er nemlig Storauren som er utgangspunktet for Lillauren, som sluken ofte kalles i dagligtale
– Storauren ble i sin tid utviklet på Toten, og Sølvkroken kjøpte rettighetene til denne fantastiske gjeddesluken på midten av 1970-tallet, forteller «Mr. Fisk», Bjørn Nyhus. Han har tidligere jobbet som både produkt- og salgssjef på Sølvkroken, og er mannen vi må konferere for å nøste opp i Lillaurens opprinnelse.

Aura Lillauren Sølvkroken Smolt
NY LILLAUREN: Smolt er en av de nyere fargemønstrene Lillauren kommer i.

Skapt av Sølvkroken

Det var Sølvkroken som utviklet ferskvannssluken, med inspirasjon fra «storebror» Storauren. I dag er sluken fast inventar i tusenvis av slukskrin over hele landet og kommer i flere gramvekter: 7, 12, 18 og 20 gram.

Aura Classic

De første årene kom Lillauren kun i tre farger, sølv, gull og kobber. Siden har fargekartet blitt utvidet, men sølv- og kobbervarianten henger fremdeles med hvert år. Til Aura-serien regnes også Aura Classic-slukene. Disse har det karakteristiske og velkjente prikke- og strekmønsteret.

Aura Classic Sølvkroken
AURA CLASSIC: Ferskvannsfavoritt som også regnes til Aura-serien. God til både ørret, abbor og røye.

Testvinnersluk

I tillegg kommer de to utgavene som har fått grønn eller rød flakefarge. Den grønne er for mange alt en moderne klassiker, etter at bladet Villmarksliv sendte sine lesere ut på fisketurer sommeren 2011. Testfiskerne registrerte blant annet hvor mange ørreter de fikk på hvilke sluker, og på toppen av resultatlista havnet Aura Flake.

Aura Flake testvinner beste sluk Sølvkroken
TESTVINNER: Aura Flake i grønt.

30 000 sluker i året

Det ga umiddelbart utslag på salgstallene:
– Vi solgte raskt bortimot 30 000 sluker, og det var bare av den grønne flakeutgaven, forteller Sølvkrokens produktsjef. Selve slukproduksjonen foregår i Asia, men mye av arbeidet er fremdeles manuelt, og selve produktutviklingen skjer fremdeles i Norge.

PS!

Gjedde- og laksefavoritten Storauren, som altså inspirerte til Lillauren er fremdeles i Sølvkrokens sortiment. 45 grams sluken kommer i 2020 i tre farger. Mange husker kanskje også 60 grams utgaven, selv om den gikk ut av produksjonen for rundt 40 år siden. I sin tid tok den noen av de største gjeddene i både Hurdalssjøen og Mjøsa, forteller Nyhus.

Aura Lillauren Sølvkroken Trout Flake
SPENNENDE NYKOMMER: Aura Lillauren i Trout Flake.

 

Aura Lillauren Sølvkroken ferskvannssluk 2 pk Ferskvann
NYHET I 2019: Sølv- og kobbervarianten av Aura Lillauren fås nå også som 2 pk.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here