Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Slik impregnerer du fjellskoene

Slik impregnerer du fjellskoene

Mange fjellsko er produsert i en kombinasjon av lær og tekstiler, eller har en membran, som for eksempel Gore-Tex. Fottøy som dette krever spesiell pleie for å beholde de vannavstøtende og pustende egenskapene.

Rengjør før impregnering

Med Nikwax er det superenkelt å ta vare på favorittfjellskoa! Aller best resultat oppnår du om du rengjør fottøyet med Footwear Cleaning Gel før du impregnerer. Dette er et såpebasert vaskemiddel som effektivt fjerner skitt, samtidig som det gjenoppfrisker de vannavstøtende egenskapene.

Finnes som sprayflaske

Impregneringen Fabric & Leather Proof er vannbasert. Den kan derfor, med fordel, brukes på våte og rengjorte fjellsko. Impregneringen gir svært god vannavstøting og er enkel å bruke; enten du velger å kjøpe den som sprayflaske eller utgaven med påføringssvamp.

Slik impregnerer du fjellskoene:

- Rengjør skoene med Footwear Cleaning Gel fra Nikwax. Dersom skoene er veldig skitne, kan du først tørke av det verste med en fuktig klut.
- Footwear Cleaning Gel har en praktisk påføringssvamp. Rist flaska godt. Påfør så blandingen på fuktige sko. Det kan virke litt før du skyller av med vann eller tørker det godt av med en fuktig klut.
- Fjellskoene behøver ikke å tørke før de impregneres!
- Rist flaska med Nikwax Fabric & Leather Proof godt.  Har du impregneringen som sprayflaske, er det bare å spraye den rett på skoene fra ca. 5-10 cm avstand. Spray på godt med impregnering. Har du produktet med påføringssvamp, trykker du bare ned applikatoren for å bryte forseglingen. Nå kan du smøre impregneringen på hele skoen. Vær raus med påføringen, og vær ekstra nøye med å få nok impregnering på sømmer. Vent 2 minutter og tørk av eventuell overflødig impregnering med en våt klut.
- La skoene lufttørke! Nikwax bruker ikke fluorkarboner i sine produkter, og dermed trengs ikke varme for å aktivisere impregneringen!

Se video av hvordan du rengjør og impregnerer med Nikwax her:

Se flere av de supereffektive og miljøvennlige produktene fra Nikwax. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål om vårt britiske favorittmerke til vask og impregnering.

Denne saken ble opprinnelig publisert 10. juli 2020.
Forfatter: Bente J. Harstad.