Vi fører telt fra Coleman, og alle teltene fra den amerikanske campingspesialisten er behandlet med UV-beskyttelse tilsvarende faktor 50 +, noe som gjør at duken holder lengre og bevarer fargen bedre.

Hvor ofte skal teltet impregneres?

For å sikre at teltduken bevarer de gode egenskapene over flere år, kan det være lurt å impregnere teltet med Tent & Gear Solar Proof fra Nikwax. Du kan med fordel impregnere teltet når det er helt nytt. Når teltet er tatt i bruk, vil støv og skitt kunne ødelegge teltdukens vannavstøtende egenskaper, de som gjør at du ser vanndråpene «perle seg» på overflaten. Teltduken kan også med fordel vaskes jevnlig med Nikwax’ rengjøringsmiddel Tech Wash. Reimpregner så med Tent & Gear Solar Proof ved behov.

Impregnering for syntetiske materialer

Tent & Gear Solar Proof-impregneringen kan brukes på alle syntetiske, værbestandige materialer som telt, båtkalesjer, barnevogner, ryggsekker og lignende. I tillegg til å beskytte mot UV-stråler, gir det teltduken vannavstøtende egenskaper. Produktet er uten fluorkarboner.

Slik impregnerer du teltet

I denne videoen viser Nikwax’ Luis Brown hvor enkelt det er å impregnere teltet. Produktet kan sprayes på, eller du kan bruke en svamp eller en børste. Fordi Tent & Gear Solar Proof er vannbasert, behøver ikke teltet å være tørt når det skal behandles.

Toppbildet er hentet fra Unsplash.com. Fotograf: Wolf Vandierendonck.