Slik impregnerer du skolesekken

Vask og etterbehandling av barnehage- eller skolesekken gjør at den varer mye lenger.

119
Impregnering av skolesekk Nikwax

Vi anbefaler Nikwax Tech Wash til rengjøring av sekken, før du impregnerer med Nikwax Tent & Gear SolarProof.

Rengjøring av ryggsekk

Tech Wash er et teknisk vaskemiddel for vanntette tekstiler som kan brukes til rengjøring av barnas sekk. Framgangsmåten er selvsagt den samme for ungdoms-, dagstur- eller fjellsekker.

Revitaliserer de vannavvisende egenskapene

Vaskemiddelet fjerner skitt og vaskemiddelpartikler, samtidig som det revitaliserer sekkens vannavvisende egenskaper. NB! Sjekk alltid sekkens vaskeanvisning før du setter i gang. Noen sekker tåler en 30 graders finvask i vaskemaskinen, mens andre kun skal vaskes for hånd.

Håndvask av sekk

Kan sekken i maskin, følger du dosering og framgangsmåte slik det står på produktflaska. Må sekken håndvaskes, er framgangsmåten følgende:
– Fyll en bøtte eller vasken med cirka 6 liter lunka vann.
– Bruk 150 ml vaskemiddel i områder med hardt vann, 100 ml om vannet er mykt. Det holder til vask av 1-2 plagg eller som her, gjenstander.
– Bruk hansker i vannet. Gjenstridige flekker gnis bort med en myk svamp eller klut.
– Skyll godt!

Spray på-impregnering

Når sekken er ren, finner du fram Tent & Gear SolarProof. Siden impregneringen er vannbasert, er det bare en fordel at den påføres en våt sekk. Impregneringen leveres på sprayflaske og sprayes rett på! Vent så i to minutter før du tørker av overflødig væske med en fuktig klut. Lufttørk sekken.

Beskytter mot UV-stråler

I tillegg til å revitalisere de vannavstøtende egenskapene, gir Tent & Gear SolarProof effektiv beskyttelse mot UV-stråler. Dette gir også sekken lenger levetid og hindrer misfarging av materialet.

Kjøp Nikwax

Tech Wash og Tent & Gear SolarProof fås kjøpt i sports- og friluftsbutikker over hele landet, samt på nett. Kontakt oss gjerne om du lurer på hvor din nærmeste forhandler er!

Produkter til vask og imprengnering av ryggsekk
NIKWAX: Tech Wash 300 ml og Tent & Gear SolarProof (sprayflaske, 500 ml).

Hvorfor må vi impregnere klær og utstyr?

Bruk av Nikwax etterbehandlingsprodukter bidrar til at utstyret ditt yter bedre over lenger tid. Det meste av vanntett fritidstøy, fottøy og utstyr har et vannavstøtende ytterlag, kjent som et Durable Water Repellent-belegg (som oftest forkortet DWR). Det er dette belegget som gjør at vannet danner dråper på utstyret ditt.

Ikke bruk vanlige vaskemidler

Når belegget fungerer som det skal, lar det fuktighet slippe ut, samtidig som det hindrer at vann trenger inn. Skitt, kroppsoljer og andre kontaminanter kan over tid redusere DWR-beleggets funksjon slik at utstyret ditt blir mer vannabsorberende. Vaskes det da med vanlige husholdningsvaskemidler, vil det også bli etterlatt partikler som tiltrekker seg vann og som kan svekke de vannavstøtende egenskapene ytterligere. Når DWR-belegget svikter, vil tekstilet suge til seg vann. Som et resultat vil pustevnen reduseres, kondens får ikke slippe ut og du blir våt fra innsiden.

Impregnering uten fluorkarboner

DWR-belegget og pusteevnen til vanntette plagg, fottøy og utstyr kan enkelt gjenopprettes ved å vaske og impregnere med Nikwax’ prisbelønte produktserie for etterbehandling! Produktene fra dette britiske merket er garantert uten fluorkarboner, hele sortimentet er vannbasert og det brukes resirkulerte produktflasker. Nikwax tester heller ikke på dyr.