Turgrill til topps i test

Tek.no har testet parkgriller med gass. Campingaz’ Party Grill ble kåret til best i test.

29
Best i test partygrill parkgrill turgrill

En turgrill som går på gass er et godt alternativ til engangsgrillen.

Brannfarlige engangsgriller

«Om du som oss har brukt din andel engangsgriller vet du at det er dyrt over tid, og at det skaper søppel. Det kan være brannfarlig også, om du ikke passer på dem til lenge etter at maten er ferdig», skriver blant annet Tek.no i grilltesten.

Best i test turgrill

Party Grill 200 CV fra Campingaz har vært en bestselger hos Nordic Outdoor i mange år. Tek.no kårer grillen til best i test med 9 av 10 mulige poeng: «Den oppgis bare å ha 2 kW effekt, men det litt mindre stekearealet gjør kanskje sitt til at den oppleves bjørnesterk når biffen legges på. Her blir det stekeskorpe og perfekt blodig biff på få minutter». Andre fordeler som dras fram er at den er lett og kompakt å bære, en fettoppsamler gir enkel rengjøring og den kan også brukes som et kokeapparat med kjele oppå.

Party Grill best i testJusterbar brenner

Party Grill 200 CV leveres med kjelestativ og grillplate. Testvinneren gir bedre ytelse enn en engangsgrill, den har piezotenning og justerbar brenner. Beina er sammenleggbare og får plass i «grillhuset» under transport.

Varmes raskt opp

Noe av det vi elsker med denne parkgrillen, er at det går så kort tid fra du setter den på, til den er varm og klar til å grilles på. Når engangsgrillen er varm nok til å grilles på, holder den (delvis) varmen i et visst tidsrom, mens Party Grill kan slås av og på som det passer deg. Det er gull verdt når sistemann blir pølsesulten en halvtime etter de andre … eller du bare vil koke litt kaffe på morgenen.

Gass fra Campingaz

I båten, på campingplassen og på stranda er populære steder å ha med seg denne turgrillen. Hos flere av oss som jobber i Nordic Outdoor, er den også populær å dra fram på terrassen hjemme, fra påsketider til sen høst. Grillen veier under 3 kg. Den kan brukes sammen med Campingaz’ gassbokser CV300 eller CV470. Med den største kan du grille i tre sammenhengende timer før du må bytte gass.

Turgrill med wokpanne

PS! Er du på jakt etter en parkgrill med enda større stekeflate? Da anbefaler vi Party Grill 400 CV. Denne har egenskaper og effekt som Party Grill 200 CV, men i tillegg kan den brukes på fem forskjellige måter! Her får du tradisjonell grillrist, kjelestativet gir vanlige kokemuligheter, grillplata er vendbar med grillriller på den ene siden og glatt side for «planchasteking» på den andre, og i tillegg kan lokket til grillen fungere som en wokpanne når det er snudd!