Hjem Merker Grüezi Bag

Grüezi Bag

Unike soveposer der ull er en del av fyllmaterialet. Det gir optimalt klima i soveposen uten at det går utover pakkvolumet.

Soveposer med ull

Gjennom de siste tiårene har hovedfokuset i produktutviklingen av soveposer vært på vekt, volum og isolasjon. Soveposer på markedet har fyll av dun eller syntetiske materialer. Grüezi Bag mener det viktigste for å få en god natts søvn er klimaet inne i soveposen. Ull har vært brukt i tepper i hundrevis av år, hvorfor ikke også i soveposer? Etter utallige eksperimenter og tester kom Markus Wiesböck, grunnleggeren av Grüezi Bag, frem til den rette materialmiksen. I 2015 ble han den første produsenten som lagde soveposer med ull.

Unikt fyllmateriale

Men det å ha kommet frem til det beste inneklimaet i soveposene var ikke nok for Markus. Han ville også ha best mulig isolasjon kombinert med et lite pakkvolum. Etter ytterligere tre år med utvikling presenterte Grüezi Bag sitt nyeste fyllmateriale, DownWool. Dette er et innovativt og eksklusivt fyllmateriale, laget av 70 % dun og 30 % ull.  Dun har veldig høy isolasjonskapasitet og veier lite, noe som gjør dun ideelt som fyllmateriale i soveposer. Men, dun isolerer bare så lenge den er tørr. Når fuktigheten øker kollapser den fine strukturen i dunen, og isolasjonskapasiteten reduseres.

Perfekt blandingsforhold

Ull har svært gode isolasjonsegenskaper, og i motsetning til dun mister ikke ull disse egenskapene i fuktig tilstand. Ull er også veldig temperaturregulerende og har en antibakteriell effekt, samt motvirker lukt. Ulempen med ull er at den er noe tyngre enn dun.  DownWool kombinerer dun og ull i et perfekt blandingsforhold. Grüezi Bag har utviklet en kompleks, teknisk prosedyre for å sikre en permanent og stabil blanding av de to materialene.

Antibakterielle egenskaper

Soveposeprodusenten har også poser som kombinerer syntetiske fibre og ull. Disse har svært gode isolasjonsegenskaper, også når det blir fuktig, noe som gir et veldig bra soveposeklima. Takket være ullen reguleres soveposetemperaturen perfekt. Andre fordeler med denne blandingen er: antibakterielle egenskaper, fuktighet transporteres effektivt til utsiden av posen, laget av 100 % fornybare råvarer, enkelt å vedlikeholde og vaske.

Ved foten av alpene

Både profesjonelle testere, friluftsentusiaster og fritidscampere er veldig begeistret for soveposene med det ypperlige inneklimaet for en god natts søvn og restitusjon. Grüezi Bag er fremdeles eid og ledet av Wiesböck. Produsenten holder til i Bad Feilnbach i Bavaria, Tyskland og utvikler der sine soveposer ved foten av alpene.

Nyheter

Båtsportkart Lindesnes shutterstock

Båtsportkart til hele Norge

Båtsportkartene er sjøkart for fritidsflåten. Kystlinje Nordic Outdoor kan endelig tilby kart til våre kunder. Blant...
Vedlikehold av gassbrenner Optimus

Vedlikehold av brennere

Korrekt rengjøring og vedlikehold av brenneren bedrer ikke bare ytelsen, det gjør også bruken...
Komplett tursett i miljøvennlige materialer Infinity 4 Person Table Set Compact

Ultralette turprodukter

GSI Outdoors tar miljøet på alvor. Infinity er navnet på produsentens ultralette, resirkulerbare og...