Slukfarger til ferskvannsfiske

Hvilken farge skal du velge på sluken? De fleste fiskere har sine favorittfarger og mønstre, men som alltid (både når det gjelder fisking og livet generelt …): ingen regler uten unntak! Ønsker du likevel noen slukfargetips for å komme i gang, har vi laget en liten guide til deg her!

Slukfarger og mønstre

I den lille boka Sølvkrokens Fisketips, har vi samlet kunnskapen om fargevalg til sluk i tre hovedregler:
– Klart vær = lyse agn. Overskyet vær = mørke agn.
– Det er lurt å velge en farge på agnet som er lik den fargen eller det mønsteret man finner hos fiskens naturlige bytte.
– Snakk med lokalkjente folk! For eksempel betjeningen i sportsbutikken der du skal fiske, eller den lokale jeger- og fiskeforeninga.

Spesial Classic CRD ørretsluk abborsluk
SPESIAL CLASSIC: C/R/D er en fargekombinasjon med rødt og kobber. Sluken kommer i mange gramvekter (4, 7, 10, 12 og 18 g).

Sølvkrokens sluktips

Det kan være store variasjoner på hva fisken ønsker, både fra ett område til ett annet, og fra dag til dag på samme sted, men her er en liten oversikt over hvilke farger som erfaringsmessig har vist seg å være gode til forskjellige forhold:

Sølv er en farge som ofte funker når både vær og vann er klart. Er sikten under vannlinjen god? Prøv sølv først!

Gull: som for sølv, men prøv også på litt mørkere vann og når det er overskyet.

Blå/sølv og grønn/sølv: disse fargene fungerer som regel best i klare og dype vann når været er klart. Svært gode kombinasjoner til ørretfiske!

Rød/kobber kan være et lurt valg når det er overskyet eller regner, samt for grumsete og mørkere vann. Kombinasjonen kan også fungere som en irritasjonsfarge, det vil si at fisken ofte hugger på fargen, selv om den ikke er direkte sulten.

Abborfarge (mørk grønn, gul og rød) er en fargekombinasjon som gir bra silhuettbilde under mørke forhold. Også et godt tips når abbor står på byttedyrslista til fisken du er på jakt etter.

Fire Tiger (sterke og klare farger i rødt, gult og grønt) funker bra når fisken beveger seg lite, for eksempel i kaldt vann, som det kan være tidlig på våren.

Regnbuefarger: passer for normale forhold, for klart eller halvklart vær og relativt klare vann. Fisk som har fått smaken på edelfisk, biter ofte på denne fargen.

Flakefarger fisker godt under nesten alle forhold! Se for deg ei discokule på fest (!), sluker med flakefarger gir nemlig en lignende lyseffekt under vann.

Svart er en super farge når du skal fiske sent på kvelden eller på natta. Bør prøves, om du ikke alt har lagt svarte sluker klar i slukskrinet!

AURA FLAKE: Bestselger med form som Aura Lillauren og spennende flakefarge.