Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Trek’n Eat i Antarktis

Trek’n Eat i Antarktis

Eventyrer og foredragsholder Siv Harstad har nylig kommet tilbake fra en 45-dagers solotur i Antarktis.  Med seg i bagasjen hadde hun turmat fra Trek’n Eat.

Lever ut turdrømmene

«Everything is possible if you are willing to work for it” er blant sitatene på Harstads hjemmeside. Hun er en genuin kombinasjon av mental motivator og oppdagelsesreisende, så sitatene følges selvsagt opp med at hun selv lever ut sine egne turdrømmer.

Turmat i Antarktis

Tidligere i vår kom hun tilbake fra en iskald ekspedisjon (klikk på teksten for å lese om Antarktis-turen). Vi har sponset Harstad med noen produkter, deriblant turmatposer fra Trek’n Eat. Det er ikke hver dag disse er i Antarktis, eller at vi har sjansen til å plukke opp noen tips fra en så erfaren eventyrer som Harstad, så vi har benyttet anledningen til å stille eksperten noen turmatspørsmål!

God konsistens og høyt energiinnhold

- Hva er viktig for deg når du velger turmat?
- For meg er det viktig med god kvalitet på maten. Jeg ønsker ren mat med gode ingredienser. Det skal smake godt, det må være bra konsistens på maten, og så er det selvsagt viktig at det er høyt nok kaloriinnhold, svarer Harstad.

Vegetarturmat

Hun synes Trek’n Eat skiller seg positivt ut:
- Det at konsistensen er god, for eksempel at det er biter av grønnsaker i middagene, er med på å gjøre til at det oppleves som et bra måltid. Maten til noen andre merker blir som å spise en mos ala barnemat. Det er ikke noe attraktivt for meg! Trek’n Eat har også mange gode vegetarmåltid. Det er i tillegg bra med kalorier i turmatposene, både i de vanlige som ligger på rundt 600 kalorier, og i middagene i Performance-serien som alle har over 1000 kalorier, sier Harstad.

Viktig med variasjon

Hun fortsetter:
- For å sikre at jeg skulle få i meg nok kalorier på denne soloekspedisjonen, var derfor Performance-serien viktig. Jeg prøver også å ha med mange forskjellige smaker på hver tur. Slik kan jeg variere litt hva jeg spiser, og jeg kan glede meg til en ny smak til middag. For meg fungerer det ikke å spise det samme hele tiden, understreker Harstad. Hun setter også pris på at Trek’n Eat har flere desserter i sortimentet.

Overraskelser i matveien

Ett av hennes beste turmattips er derfor å ha god variasjon og høy kvalitet på det som spises:
- Det du spiser i dag er energien du har i morgen! Spesielt på de tøffeste turene er det et viktig element for meg, både for å spise nok og riktig, samt også for den mentale delen. I tillegg har jeg ofte med meg noe som er ekstra godt.  Slik får jeg en liten «overraskelse» i matveien. Da jeg kitet langs kysten av Grønland hadde jeg med meg en liten pakke med et raw food-kakestykke og en latte. Det samme går jo fint an å gjøre på kortere turer, ikke minst blir det en hyggelig overraskelse for eventuelle turpartnere, tipser Harstad.

Vulkanekspedisjon

I mai skulle hun egentlig dratt på en ny ekspedisjon, denne gang til Nordpolen, men norske myndigheter har ikke gitt tillatelse for flygningen opp til polhavet fra Svalbard:
- Dermed blir det nok en ekspedisjon til den høyeste vulkanen i Oceania, på Papa New Guinea, i stedet, avslutter Harstad.

Se hele sortimentet fra Trek'n Eat her! Nordic Outdoor selger ikke direkte til privatpersoner, men er norsk distributør av merket. Kontakt oss derfor gjerne om du lurer på hvor du får tak i denne turmaten, enten på nett eller i en lokal butikk der du bor.

Alle foto: Siv Harstad. 
Forfatter: Bente J. Harstad (som tilfeldigvis har samme etternavn som eventyreren Harstad, men ingen kjent forbindelse utover dette!).