Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Pilkesett til isfiske

Pilkesett til isfiske

Du trenger ikke mye utstyr for å komme i gang med isfiske. Kjenner du noen med et isbor, trenger du egentlig bare sikkerhetsutstyr, et pilkesett og agn, så er du klar for å teste fiskelykken! Pilkesett pimpelsett isfiske Sølvkroken

PILKESETT: Kommer i tre størrelser, bildet viser small.

Ferskvannsfiske

Sølvkrokens pilkesett er utviklet for ferskvannsfiske. Settet er todelt og leveres med pimpel (en liten pilk). Det kommer i tre størrelser (small, medium og large). Velg størrelse etter type fiske: skal du fiske etter abbor, er det ofte naturlig å velge small. Skal du fiske etter ørret og røye kan ofte medium passe best, mens fisker du i et vann der du også kan få på mindre gjedder, er det lurt å velge large.

Slik fisker du på isen

Slik pilker du med disse settene: agn lyskroken med maggot. Dette fås kjøpt på sportsfiskebutikker over hele landet. Det finnes også kunstige maggot om du heller vil bruke det. Slipp så snøret ned til det tar bunnen, løft 10 til 20 cm opp og begynn å pilke. Varier fisket ved å gjøre korte rykk og lengre løft med pilkestanga. Kjenner du at det napper, gjør tilslag.

Nappindikator

Sølvkrokens røyesett er også todelt og leveres med ferdig påspolet sene. Her er det en klassisk røyeblink som lokker fisken. Også her må du agne kroken med maggot før den senkes ned i det kalde vannet. Det må også kroken på det siste settet i serien; ett med mormyskakrok i enden. Dette settet har nappindikator, det vil si at det blir enklere å få med seg selv de mest forsiktige napp.

Stort isfiskesortiment

Dersom du blir bitt av isfiskebasillen, kan du utvide utstyrsparken din videre ved å kjøpe todelte pilkestikker og isfiskesene, og selv sette sammen ditt ultimate sett for de vannene du vil fiske i. Vi har flere røyeblinker å velge mellom, noen også med LED-lys og ekstra lokker. Sølvkroken har også mormyska i 2 pk, samt pimpelreker og gammarus. Disse brukes sammen med lokkeskjeer eller røyeblinker.

Mormyskakrok fra Sølvkroken

KROK TIL ISFISKE: Sølvkrokens pilkesett med mormyska har nappindikator. Sølvkroken har også 2 pk med mormyskakroker som kan kjøpes løst.

Du kan lese mer om Sølvkrokens isfiskesortiment her.

Denne saken ble opprinnelig publisert 9. januar 2020.
Forfatter: Bente J. Harstad.