Slik rengjør du skifellene

Er skitt og smuss begynt å feste seg til skifellene? Da kan det være på tide å rengjøre fellene med Tent & Gear Solarwash.

41
Hvordan rengjøre skifeller Tent and Gear Solarwash

Feller under skiene gir både godt grep og god glid. Men etter en god del mil i skisporet, kan fellene bli skitne og begynne å miste de gode egenskapene.

Slik rengjør du skifellene

Nikwax’ tekniske rengjøringsmiddel, Tent & Gear Solarwash, er ideelt til rengjøring av både syntetiske og naturlige skifeller. Slik gjør du:
– Spray Tent & Gear Solarwash jevnt på skifellene.
– Bruk en fuktig svamp eller klut når du forsiktig gnir inn rengjøringsmiddelet.
– Vær ekstra nøye med skitne områder. Bruk en myk nylonbørste (eller en gammel, men ren tannbørste!) om det må til for å fjerne stridige flekker.
– Skyll så godt med rent vann (eventuelt ved hjelp av en klut eller svamp).
– Siden rengjøringsmiddelet er vannbasert, behøver du ikke å la fellene tørke før du impregner de!

Når må jeg rengjøre skifellene mine?

Du merker selv når fellene trenger å rengjøres. Inspiser fellene ved behov, det er ofte tydelig og synlig når de trenger en «vask», ellers kan du merke det på dårligere glid eller at isen begynner å klumpe seg i fellene.

Rengjøring skifeller Tent and Gear Solarwash
TENT & GEAR SOLARWASH: Ideelt til rengjøring av skifeller. Rengjøringsmiddelet kan brukes på alle tekstiler, inkludert bomull, lerretstoff og syntetiske materialer. Også ideelt til rengjøring og UV-beskyttelse av, for eksempel, telt, ryggsekker, markiser, kamerabager, partytelt med mer.

Gammelt klister i løypene

Går du mye på ski i løyper som brukes av mange, også med skismurning og klister, vil skifellene mest sannsynlig trenge enn rens tidligere enn om du går mest fjellturer og lager egne løyper. Det er ikke bare andres skismurning som kan henge seg i fellene, også barnåler, konglerester og lignende kan feste seg og gi deg en litt tregere tur …

Impregnering av skifeller

Rens alltid med Tent & Gear Solarwash før du impregnerer med Nikwax Ski Skin Proof. Her kan du lese hvordan du bruker denne impregneringen. Den er selvsagt uten fluorkarboner, som alle impregneringene fra Nikwax.